Verschillende straten in Moerbeke krijgen de langverwachte nieuwe asfaltlaag

Aquafin gaat wegen- en rioleringswerken uitvoeren langs de Eksaardsedam.

Moerbeke-Waas - “Naast de rioleringswerken zijn er op vraag van de gemeente ook een aantal aanpassingen aan de wegen zelf voorzien. Ten noorden, dit ter hoogte van de woningen zal een as-verschuiving worden voorzien om de snelheid te verlagen. Bovendien worden er een paar parkeerplaatsen voorzien langs de weg. Ter hoogte van de restaurants, worden extra parkeerplaatsen voorzien, nieuwe en bijkomende groenvoorziening, een fietsenstalling en een laad- en loszone”, licht schepen Pierre De Bock toe.

De werken zullen vermoedelijk starten in maart-april volgend jaar. "Hoe groot de hinder op het verkeer zal zijn, kunnen we momenteel niet zeggen omdat de fasering nog moet worden uitgewerkt. Bij deze fasering zullen we zoeken naar een manier om die hinder zo min mogelijk te houden.” aldus De Bock.

“Op 17 september zullen ook de langverwachte asfalteringswerken in de gemeente van start gaan. "Ook hier zijn we nog met de aannemer in overleg over de fasering om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, zeker voor het lokaal verkeer. We zouden hierover graag al kunnen communiceren, maar moeten afwachten hoe de aannemer de werken zal faseren. De hinder zal in elk geval beperkt in tijd zijn", vertelt De Bock. 

"Dit project ligt intussen al heel lang op de tafel en kadert in een bredere opdracht voor hernieuwing van wegen, voetpaden en fietspaden. Het vernieuwen van de asfaltlaag is de eerste fase, intussen is het studiebureau bezig met de vernieuwing van de voetpaden in een 15-tal straten", geeft burgemeester Robby De Caluwé aan.

De asfaltlaag wordt vernieuwd  in de Opperstraat, Melkerijstraat, Terwestvaart, Collemansbrug, Dorpvaart, Moerhofstraat, Spelonckvaart en Korte Damstraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio