Gemeente Moerbeke vernieuwt straten

Moerbeke-Waas - Vanaf 17 september start aannemer NV Van Robays uit Zulte met het vernieuwen van de asfaltlaag in een aantal straten, dit in opdracht van het gemeentebestuur van Moerbeke. Deze zullen voor verkeershinder zorgen, maar de gemeente zal proberen dit samen met de aannemer zoveel mogelijk tot een minimum te beperken. De werken worden gerealiseerd in volgende 3 fasen.

Fase-1: Rondpunt aansluiting met Opperstraat, Statiestraat, Terweststraat, Spoorwegstraat

Vanaf maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september worden er werken uitgevoerd op het rondpunt aan de Opperstraat-Statiestraat-Spoorwegstraat. De bovenste laag asfaltverharding zal eerst af gefreesd worden om daarna een nieuwe laag asfalt op te plaatsen. Tijdens deze periode is geen doorgang mogelijk via het rondpunt, en wordt het verkeer omgeleid.

Fase-2: Terwestvaart, Collemansbrug, Dorpvaart, Moerhofstraat, Spelonckvaart

Vanaf maandag 24 september tot vrijdag 28 september worden in deze straten voorbereidende werken uitgevoerd waarbij het verkeer via beurtelingse doorgang plaatsvindt.

Vanaf 1 oktober tot en met vrijdag 5 oktober worden dan de eigenlijke werken uitgevoerd waarbij de bovenste laag asfalt eerst zal af gefreesd worden om daarna een nieuwe laag asfalt op te plaatsen. Tijdens deze periode is geen doorgang mogelijk door deze straten, en wordt het verkeer omgeleid. Er kan tijdens die week in deze straten ook niet worden geparkeerd, ook niet door bewoners. Na het plaatsen van de asfalt mag er pas vanaf de volgende dag terug over gereden worden.

Fase-3: Korte Damstraat en Melkerijstraat

Vanaf maandag 8 oktober tot en met vrijdag 26 oktober wordt de asfaltlaag in de Melkerijstraat en Korte Damstraat vernieuwd, samen met het herstellen van de boordstenen en het voetpad in de Korte Damstraat. Op de dag dat de toplaag wordt vernieuwd, is er geen verkeer noch parkeren mogelijk in die straten, en wordt het verkeer omgeleid.

 De hele planning afhankelijk van de weersomstandigheden en kan deze dus nog wijzigen. Alle betrokken bewoners zullen tijdig door de aannemer op de hoogte worden gebracht van de precieze planning.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio