Een lege chocopot voor een pot Oxfam-choco.

Moerbeke-Waas - Oxfam-Wereldwinkels pakt uit met een opmerkelijke actie. Op zaterdag 13 oktober, de afsluiter van de Week van de Fair Trade die gepast de naam Wereldwinkeldag draagt, kan je in de Oxfam-Wereldwinkel van Moerbeke-Waas, Oostvaart 63 een lege chocopot van gelijk welk merkruilen voor een Oxfamexemplaar. Onder de slogan draai niet rond de pot vragen de wereldwinkels aan bedrijven en politici om meer aandacht te hebben voor de problemen in de cacaosector.

“Ontbossing, kinderarbeid, extreme armoede, kunnen we nog trots zijn op onze ‘Belgische chocolade? Achter ’s lands favoriete lekkernij gaat een donkere waarheid schuil. En de grote bedrijven en overheden doen niet genoeg om die aan te pakken. Mensenrechten beschermen is hun plicht, het zou geen keuze mogen zijn. En dat willen we net aan onze bestaande en nieuwe klanten meegeven,” zegt Johan De Vleeschauwer

Met deze ruilactie en de bijhorende petitie wordt aan politici gevraagd om hun verantwoordelijkheid op te nemen en te stoppen met rond de pot te draaien als het over het beschermen van de rechten van cacaoboeren en het milieu gaat.

Programma:

Van 10-17u kan je jouw lege chocopot komen inruilen.

Doorlopend wijndegustatie: van 14 tot 17u met sommelier Jean Marie De Baene.

Demonstratie Line Dance om 14.30u en om 15.00u

Plaats van het gebeuren: 

Oostvaart 63 9180 Moerbeke-Waas 0497/409190,  moerbekewaas@oww.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio