Technisch parcours voor mountainbike en cyclocross in Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck

Moerbeke-Waas - Met de bouw van een technisch parcours in Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck biedt de Provincie Oost-Vlaanderen de vele Oost-Vlaamse mountainbikers en cyclocrossers de mogelijkheid om verder te groeien in hun discipline.

"De toegankelijkheidsregeling in het Kloosterbos in Wachtebeke is gewijzigd. Met het aanpassen en uitbreiden van het bestaande parcours in Puyenbroeck willen wij kansen bieden aan mountainbikers en cyclocrossers om hun technische vaardigheden te verbeteren", aldus bevoegde gedeputeerde Hilde Bruggeman.

De aanpassingen gebeuren in nauw overleg met Cycling Vlaanderen. Voor het parcours worden natuurlijke materialen uit het domein zoals bomen en takkenwallen gerecupereerd. In het technisch parcours worden tijdelijke hindernissen zoals het wasbord, de zandbak en de trap geïntegreerd. Dit technisch gedeelte komt in het begin van het huidig MTB-parcours.

Gezien de aanpassingen door eigen personeel van het Provinciaal domein Puyenbroeck gebeuren, is er geen exacte opleverdatum. Het merendeel van de tijdelijke hindernissen is voorzien om midden november klaar te zijn. Het parcours blijft evenwel berijdbaar tijdens de 'werken'. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio