Winteravond in de bibliotheek Toni Coppers 'Leven met verbeelding'

 Winteravond in de bibliotheek Toni Coppers 'Leven met verbeelding'

Foto: Gekregen foto

Moerbeke-Waas - Elke derde donderdag van de koude wintermaanden, van november 2018 tot februari 2019, organiseert de bib van Moerbeke een lezing onder de noemer ‘Winteravonden’.

 De eerste Winteravond op donderdag 22 november 2018, verwelkomen ze in de bibliotheek één van Vlaanderens favoriete misdaadauteurs Toni Coppers.

Toni Coppers debuteerde in 1995 als schrijver van literaire brieven, maar schakelde tien jaar later over op misdaadromans met ‘Dixit’. In 2008 begint het succesverhaal van de thrillerreeks rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout met ‘Niets is ooit’, dat al direct genomineerd werd voor de Hercule Poirotprijs. Tal van nominaties, verschillende onderscheidingen en een televisiereeks ‘Coppers’, op de zender VTM, is de misdaadauteur ondertussen aan zijn vijftiende Liese Meerhout-thriller toe met ‘De Genezer’dat verschijnt in november 2018.

 Tijdens de lezing van Toni Coppers krijg je op een heel toegankelijke, audiovisueel ondersteunde manier inzicht in het schrijfproces. Hoe de schrijver verhalen bedenkt, waar hij zijn inspiratie haalt, en waarom hij nu net dat genre zo graag schrijft. Je leert ook hoe een echt moordonderzoek loopt, hoe speurders van Moordzaken werken, hoe het lab op zoek gaat naar sporen en DNA, enz. Bovendien brengt Toni Coppers één gesigneerd boek mee naar de lezing om weg te geven aan iemand uit het publiek!

Wanneer: donderdag 22 november 2018, om 20u

Waar: Bibliotheek Moerbeke, Statiestraat 4

Inkom: 5 euro

 Tickets zijn te verkrijgen aan de balie in de bib, of te reserveren via : bib@moerbeke.be of 09 346.79.50.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio