Ook afvalophalers in topvorm hebben hun grenzen. Heb respect en bied je afval correct aan

Week van de Afvalophaler & Recyclageparkwachter

Week van de Afvalophaler & Recyclageparkwachter

Foto: IDM

Moerbeke-Waas - Dankzij de dagelijkse inspanningen van de afvalophalers en recyclageparkwachters raken wij inwoners op een eenvoudige manier hun afval kwijt.

 

“Ophalers stappen dagelijks meer dan 10 kilometer en heffen ook meerdere tonnen afval. Om het hen zo makkelijk mogelijk te maken, roepen IDM en de VVSG inwoners op om afval correct aan te bieden. ‘Respect zit immers in de kleine dingen’. Tijdens de derde editie van de Week van de Afvalophaler & Recyclageparkwachter, die loopt van 19 tot 23 november, willen we hier dan ook extra aandacht aan besteden” zegt Helen Van Lysebetten communicatie verantwoordelijke bij IDM.

Minder fysieke belasting door correct aangeboden afval 

Uit cijfergegevens van IDM blijkt dat iets meer dan 9% van de containers niet op de juiste manier wordt aangeboden. Dat houdt in dat ze niet met gesloten deksel worden buitengezet of niet met het handvat naar de straat worden gericht. Ook Papier en Karton wordt vaak niet correct aangeboden: niet samengebonden of niet in een gesloten kartonnen doos. Naast de kans op zwerfvuil zorgt dit ook voor een extra belasting voor de ophaler en verstoort het de vlotte ophaling aan huis of de doorstroming op het recyclagepark. 

Inwoners die twijfelen hoe ze hun afval moet aanbieden, kunnen altijd terecht op de website:
www.idm.be/afvalcorrectaanbieden waar alle regels goed staan uitgelegd.

Op www.houhetnet.be vind je de campagne-filmpjes en tips voor het correct aanbieden van afval.

Toon respect en kleef de sticker of geef een complimentenkaartje

Net als vorige jaren worden opnieuw stickervellen verspreid. Je vindt ze deze keer bij je lokale bakker of in het gemeentehuis. Stickervellen kunnen ook aangevraagd worden via communicatie@idm.be, met vermelding van naam en adres.
Ook de recyclageparkwachter kan weer extra in de bloemetjes worden gezet. Daarvoor kunnen complimentenkaartjes ingevuld worden op de recyclageparken.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio