Charles Ambiancecross

Moerbeke-Waas - Zaterdag staat in Wachtebeke voor het eerst de Charles Ambiancecross op de agenda. En organisator Jurgen Mettepenningen zorgde meteen voor een top-deelnemersveld.

Wie mogen we aan de start van deze cross verwachten ?

"Zowel bij de heren als bij de dames ben ik er in geslaagd om bijna de volledige wereldtop aan de start te brengen", vertelt Mettepenningen. "Bij de heren hopen we dat het nog eens tot een duel Van der Poel - Van Aert komt, maar ook Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en vele andere toppers zakken zaterdag naar het Provinciaal Domein Puyenbroeck af. Ook bij de dames hebben we zowel de wereld- als de Europese kampioene aan de start, met name Sanne Cant en Annemarie Worst. Alice Arzuffi, Ellen Van Loy, Loes Sels, Laura Verdonschot en Denise Betsema zijn de dames die voor weerwerk kunnen zorgen." 

De meest recente deelnemerslijst vindt u terug via deze link: www.ambiancecross.be/renners

Enthousiaste Van Aert twee laatste wedstrijden vooraleer hij op stage vertrekt

Wereldkampioen Wout van Aert is alvast enthousiast. "Omdat ik vorig weekend maar één wedstrijd reed, kan ik dit weekend wel de dubbel Wachtebeke-Koksijde doen. Na afloop van de Ambiancecross rijd ik trouwens meteen door naar de kust. Dit zijn mijn twee laatste wedstrijden voor ik op stage vertrek." 

Dat hij altijd enthousiast is om een nieuw parcours te ontdekken, vertelt Van Aert er bij. "De omloop zal dan wel niet dezelfde zijn als die van het BK in 2005, maar sowieso verwacht ik een aantal weidestroken die er wat vettig bij zullen liggen. Eigenlijk heb ik dit seizoen alleen nog maar in Iowa (VS) en in Gavere wat modder gezien. Als er eind deze week nog wat regen valt, kan het zaterdag wel eens een plezant uurtje worden."

 Parcours

Het parcours situeert zich in het provinciale domein, maar is absoluut geen kopie van de omloop waarop Sven Nys in 2005 Belgisch kampioen werd. "De Ambiancecross. Dat moet staan voor gezelligheid", weet Mettepenningen. "We hebben dan ook geopteerd voor een compacter parcours, waar de sfeer moet primeren. De fans kunnen de renners meermaals per ronde aan het werk zien. De omloop is naast overzichtelijk ook attractief, met enkele steile klimmetjes, een paar schuine kanten en een ondergrond die bij nat weer wel voor wat drassige stroken kan zorgen. Als het droog blijft, wordt het uiteraard een stuk sneller. Maar sowieso is gezorgd voor afwisseling."

 Democratische prijzen

Bijzonder, de inkomprijs bedraagt amper 5 euro en ook de drankprijzen zijn democratisch gehouden. "Het publiek wordt ongetwijfeld de grote winnaar", is Mettepenningen overtuigd. "Er zijn ook een aantal grote schermen voorzien, een orkestje zorgt voor extra sfeer rond het parcours en tussen en na de wedstrijden zijn er optredens in de publiekstent."

Programma Ambiancecross: 

11u: Nieuwelingen

12u: Junioren

13u45: Dames elite

15u: Profs, beloften en elite z/c

Jettie Palettie (13u), Willy Sommers (16u30) en Les Truttes (17u30) vermaken het publiek in de feesttent.  Alle info vindt u op de website www.ambiancecross.be. Of u kan terecht bij organisator Jurgen Mettepenningen (0477 / 991395). De Ambiancecross wordt gecoverd door Sporza.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio