Parcours wordt vaste trainingsstek voor Oost-Vlaamse BMX-clubs

BMX-parcours van topniveau in provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke

Moerbeke-Waas - Op 28 november 2018 werd het nieuwe BMX-parcours in provinciaal sportcentrum Puyenbroeck in Wachtebeke officieel ingereden. Verschillende Oost-Vlaamse clubs zullen er op regelmatige basis trainen. Ook Cycling Vlaanderen zal gebruik maken van het parcours en start een wekelijkse bovenlokale werking voor de betere BMX-rijders uit de provincie. Op 28 april 2019 wordt zelfs al een eerste wedstrijd georganiseerd: een manche uit de Flanders BMX-series.

Met het nieuwe BMX-parcours biedt de Provincie Oost-Vlaanderen de vele Oost-Vlaamse BMX-clubs de mogelijkheid om verder te groeien.

“De BMX sport wordt steeds populairder, maar omdat er in Oost-Vlaanderen slechts één competitiewaardige piste was, zijn de Oost-Vlaamse clubs jammer genoeg beperkt in de verdere kwalitatieve uitbouw van hun werking. Daar bieden wij met dit nieuwe BMX-parcours een oplossing voor”, aldus gedeputeerde Hilde Bruggeman.

Bij opstart wordt de piste enkel verhuurd aan clubs voor trainingen en wedstrijden, maar op termijn moet ook de individuele fietser er terecht kunnen voor trainingen of initiaties.

Ondertussen werden ook de grondwerken aan het technisch parcours cyclocross afgerond. Dit parcours ligt slechts op 500m van het BMX-parcours en is vrij toegankelijk voor iedere sportieveling met een mountainbike of crossfiets.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio