Harmonie Concordia speelt kerstconcert voor het goede doel

Moerbeke-Waas - Zeven Moerbekenaren gaven het beste van zichzelf onder leiding van dirigent en Moerbekenaar Jacky De Muynck. Wij willen hiermee niet zeggen dat zij boven de rest uitstaken, neen, heel de harmonie was geweldig.

Moerbeekse Kim Nelis nam de bindteksten voor haar rekening, het gaf de tijd aan de muzikanten om hun partituur klaar te leggen en zich te concentreren op het volgende nummer. En wat voor nummers !

Allemaal klassieke kerstnummers gebracht door muzikanten die stuk voor stuk muziek maken voor hun plezier, maar zo een hoog niveau halen  dat je ze bijna gaat verdenken van profs te zijn. Een kippenvel moment was Ave Maria, gebracht door Mireille, de vaste zangeres van de harmonie. Maar ook zanger en drummer Frank wist het publiek te beroeren met Driving home for Christmas. Ook de nummers van solisten op klarinet werden gesmaakt door de volle kerk op den Overslag.

Allemaal voor het goede doel.

De hele opbrengst gaat naar de goede doelen van Rosalie die het geld zal verdelen onder Sjim Akabe, een scoutsgroep gericht op kinderen met een beperking. Swing & Spring, een dansgroep voor kinderen met een beperking. Fiola vzw, zij ondersteunen en begeleiden de opvoeding van kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Tanderuis vzw, een groep die mobiele en ambulante begeleiding geeft aan gezinnen met een kind dat autisme heeft, het is een groep uit Oost-Vlaanderen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio