Think-Pink zoekt bikesters en organiseert een eetfestijn

Moerbeke-Waas - Vrouwen en fietsen, het lijkt een geslaagde combinatie, die wonderwel werkt. Dat bewijst de nationale borstkankercampagne Think-Pink al acht jaar met haar Bike for Think-Pink-evenementen. “Bewegen is van levensbelang”, onderstreept Veronique Van Damme, die in de Kruisstraat woont en zich inzet voor Think-Pink. “Daarom zoek ik als Bike Captain Think-Pink BikeSters vrouwen die graag geregeld samen fietsen.”

Waarom die nadruk op bewegen?

Het is een belangrijke preventiemaatregel tegen borstkanker, én speelt een cruciale rol in herstel tijdens en na de behandeling. “En het is natuurlijk ook vooral heel leuk”, lacht Veronique. “Ik neem al jarenlang deel aan een van de meerdaagse Bike for Think-Pinkevenementen. 4 dagen telkens 80 of 100 km fietsen is een uitdaging, maar zeker een haalbare kaart als je je voorbereidt.”

Leuker in groep.

“Elke deelnemer springt in aanloop naar de Bike for Think-Pinkevenementen geregeld op de fiets. Maar waarom alleen trainen als dat ook in groep kan?” gaat Veronique enthousiast verder. “Zo rijpte bij Think-Pink het idee om vrijblijvende fietsgroepjes voor vrouwen – BikeSters – op te richten. Het is niet de bedoeling om elke week op een vast moment af te spreken en dan 60 km aan een stuk af te malen. De bedoeling is: afspreken als het mooi weer is of als je tijd hebt, samen erop uit trekken in de buurt en tussendoor genieten van de zon en het leuke gezelschap op een terrasje. Een idee waar ik meteen voor gewonnen was! ”“Als Bike Captain laat ik geregeld weten via Facebook, WhatsApp of e-mail wanneer een trainingsritje gepland staat. Snelheidsrecords zullen we niet verbreken, maar we houden een tempo aan dat voor iedereen haalbaar is”, onderstreept Veronique.

Mooie voordelen

“Word je een Think-Pink BikeSter, dan zijn daar een aantal leuke voorwaarden aan verbonden. Zo zorgt Think-Pink voor een ongevallenverzekering, krijg je korting op de Bike for Think-Pink fietsoutfit van Bioracer, ontvang je een Think-Pink drinkfles en bieden Think-Pinkpartners je regelmatig voordelen aan. We vragen geen lidgeld om de drempel zo laag mogelijk te houden.  Voor lotgenoten, namelijk vrouwen die borstkanker hebben of hadden en die geen fiets hebben, heeft Think-Pink een bijzondere huurkoopformule in samenwerking met Belgisch topfietsenmerk Ridley. Zo kun je proeven van het fietsen zonder meteen een dure aankoop te doen. Maar geloof me vrij, het fietsvirus heeft je zo te pakken!”

Iets voor jou?

“Alle info over de BikeSters vind je op think-pink.be/bikeforthinkpink. Via die weg kun je je ook makkelijk registeren. Voor meer info kun je Think-Pink bereiken via info@bikeforthink-pink.be of op 0477 82 70 31. Alle fietsende vrouwen zijn welkom, ook als je niet deelneemt aan een Bike for Think-Pinkevenement. Vergeet zeker je sportieve fiets, helm en drinkfles niet!” besluit Veronique.

Eetfestijn.

Je kan ook deelnemen aan het derde eetfestijn dat doorgaat op zaterdag 23 februari in ‘tGildenhuis in Eksaarde op het menu Warme beenhesp of fricandon. Volwassenen betalen 25 euro, kinderen tot 12 jaar 16 euro. Inschrijven kan via Erwin en Veronique Goossens Van Damme, Kruisstraat 42b 9180 Moerbeke-Waas. Mail : veroniquevandamme@hotmail.be of telefonisch 0473 74 55 57. Inschrijven kan tot 12 februari.

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio