Overdracht van het voorzitterschap van het Land van Reynaert aan Moerbeke

Moerbeke-Waas - Voor 2019 neemt Moerbeke het voorzitterschap van het Inter Gemeentelijk Project ‘Land van Reynaert’ voor zijn rekening.

Gisteren woensdag 27 februari  was de officiële overdracht voorzien van het voorzitterschap van het IGP ‘Land van Reynaert’. Moerbeke neemt dus de fakkel over van Lochristi. Schepen Stijn De Schepper (Open VLD) aanvaardde namens de gemeente de overdracht door de gemeente Lochristi die voor de gelegenheid hun twee reuzen hadden meegebracht namelijk Hermeline en Reinaert. Nadien volgde een intermezzo van Peter Holvoet.

 Dit project is een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten en steden met als doel:  de promotie van het Land van Reynaert, promotie van het verhaal “van den Vos Reynaerde”,  het afstemmen van de grote verscheidenheid aan initiatieven over Reynaert  de organisatie van intergemeentelijke grensoverschrijdende activiteiten.

Beveren, Kruibeke, Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Destelbergen en Hulst zijn de gemeentes die deel uitmaken van het Inter Gemeentelijk Project

 De voorzittende gemeente engageert zich om tijdens het voorzitterschap enkele activiteiten in het teken van Reynaert de Vos te organiseren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio