Krokussen die de dodendraad herdenken in volle bloei

Krokussen die de dodendraad herdenken in volle bloei

Foto: A.M.W

Moerbeke-Waas - Mooi zal je zeggen, inderdaad mooi, helaas…Er is ook een zwarte kant aan dit mooie gebaar dat moet herinneren aan de ellende van WO1.

Op sommige plaatsen worden ze gewoon platgereden door automobilisten, neen niet omdat ze daar parkeren, maar moedwillig, wat we dan kunnen klasseren onder vandalisme.

Andere zijn dan weer een voedselbron voor de konijntjes, zij vinden de bloemetjes een lekkernij en dat kan je de konijntjes moeilijk kwalijk nemen. "Erger is het wanneer een groot konijn ter plaatse verschijnt van het vrouwelijk geslacht tussen 1m60 en 1m75 met een schopje en plastiek zak die de bloemetjes met de knol uitgraaft en meeneemt naar huis, waarschijnlijk voor haar eigen tuin." vertelt Maurice Fruytier van het Herdenkingscomité WO1. De knollen werden uitgegraven aan de kreek de Rode Sluis.

"We kunnen met dit voorval niet lachen." gaat Fruytier verder “Ze hebben niets aan die knollen nu, want die komen volgend jaar niet in bloei, omdat ze nu met bloem uitgegraven zijn, schandelijk echter dat ze zo dit symbool van een gruwelijke oorlog naar de knoppen helpen” klinkt het bi Fruytier.

“Wij vragen en doen hiermee een warme oproep naar de mensen, stop met deze vernielingen, toon respect en laat de krokussen met rust”  sluit Fruytier af.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio