Het nieuw bestuur van IDM is gekend.

Het nieuw bestuur van IDM is gekend.

De nieuw Raad van Bestuur. Thierry Walbrecht ontbreekt op de foto, hij was verontschuldigd wegens andere beroepsbezigheden. Foto: IDM

Moerbeke-Waas - Piet Penneman uit Wachtebeke is opnieuw voorzitter de komende 6 jaar. Jerome Van Doorslaer uit Lokeren staat hem de volgende 6 jaar bij als ondervoorzitter. Uit het vorige bestuur werden 5 leden weerhouden, de overige 11 zijn nieuw. De leden van deze nieuwe Raad van Bestuur staan alvast klaar om verder te bouwen aan een afvalarme toekomst.

De voorbije 6 jaar heeft IDM heel wat mooie projecten gerealiseerd onder het voorzitterschap van Piet Penneman.

Piet Penneman: “De voorbije 6 jaar heb ik met IDM mooie projecten kunnen verwezenlijken. Zo waren er o.a. de opstart van de Repair Cafés, de renovatie van de logistieke site van IDM in de Moortelstraat en de uitbouw van het beleid rond openbare netheid met de verdere ontwikkeling van de sluikstortprocedure en de samenwerking met de politiezones en het Propere Pioniers-project. Daarnaast werden ook doorgedreven samenwerkingen gerealiseerd met collega-intercommunales IVAGO, Verko en IVM voor een verzekerde afzet en verwerking van respectievelijk brandbaar afval, GFT en gemengd tuinafval. Ook de volgende 6 jaar staan er weer mooie projecten op stapel, waar we vol enthousiasme tegenaan gaan.”

De Raad van Bestuur van IDM bestaat uit 15 vertegenwoordigers van de 6 aangesloten gemeenten (Lokeren, Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate) + 1 vertegenwoordiger van de stad Lokeren, met raadgevende stem. Deze zullen hun gemeente binnen IDM vertegenwoordigen, voor een termijn van 6 jaar. Voor Moerbeke zetelt Thierry Walbrecht (Open VLD) in de raad van bestuur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio