100 km wandelen voor het goede doel

100 km wandelen voor het goede doel

Foto: A.M.W

Moerbeke-Waas - Moerbekenaar Kristof van Poucke, marathonloper en papa van 2 dochters vindt het werk van vzw Pinocchio heel belangrijk, hierdoor besloot hij om zijn 2e deelname van de dodentocht aan vzw Pinocchio te koppelen aan dit goede doel. Kristof hoopt dan ook op massale steun. via aan geldelijke bijdrage, gegevens kan u onderaan het artikel vinden.

Vzw Pinocchio

In heel België behartigt de vzw Pinocchio de belangen en het welzijn van de kinderen en jongeren met brandwonden.

Het doel omvat twee aspecten:

Enerzijds verlenen ze steun aan kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn geworden van brandwonden, voor zover ze onder de verantwoordelijkheid vallen van de ouders. Die financiële steun is belangrijk, zoals terugbetalingen van medische kosten, kosten voor drukkledij, maskers en zalven, transportkosten en het logement van de ouders (gedurende de ziekenhuisopname van hun kind). Wij .verschaffen gratis medicatie en niet-terugbetaalde zonneproducten.

Anderzijds trachten zij het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken met een wekelijks bezoek van een cliniclown, de aankoop van speelgoed voor de speelruimte, spellen, televisies, PC, boeken, om er maar enkele te noemen. Talrijke vrijwilligers komen met de kinderen spelen en zelfs ‘s nachts begeleiden.

Naast de financiële hulp en het aangenamer maken van de hospitalisatie investeert de vzw veel in de organisatie van brandwondenkampen zoals het kuurkamp, het Paaskamp en de 16+ werking. Ook nog ander activiteiten zoals een bezoek aan pretparken en de organisatie van een Sinterklaasfeest.

Steun Kristof door een geldelijke bijdrage aan vzw Pinnochio.

Je kan Kristof volgen met het nummer 11061 via de tracking van de dodentocht

Wil je bijdragen aan Kristof zijn actie? 
Je kan hem steunen op het rekeningnummer van vzw Pinocchio: BE31 0682 2450 9355 + mededeling: "Dodentocht 2019" met vermelding Kristof Van Poucke.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio