Bestaansduur IDM verlengd en nieuwe directeur aangesteld

Danny Verbrugge nieuw directeur IDM Foto: IDM

Moerbeke-Waas - Woensdagavond werd de bestaansduur van afvalintercommunale IDM met 18 jaar verlengd, tot eind 2037. De afgelopen maanden werden de gemeente-vennoten (Lokeren, Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele & Zelzate) uitgebreid geïnformeerd en geconsulteerd over het beleid en de ambities van IDM. Het vertrouwen in IDM werd tijdens de ‘Buitengewone Algemene Vergadering’ woensdag bevestigd, door de ondertekening van de verlenging.

 IDM werd opgericht op 22 december 1973. De wetgeving op intercommunales uit 2001 beperkt de duurtijd van intercommunales tot 18 jaar. Een verlenging drong zich op, zoniet hield IDM op te bestaan op 9 november 2019.

Piet Penneman voorzitter : “Bij IDM staan we in voor een Integraal en Duurzaam Milieubeheer. Met een eigen ophaaldienst, het uitbaten van 5 recyclageparken en een doorgedreven sensibilisatie- en communicatiepolitiek zetten we onze schouders onder de duurzame toekomst van meer dan 45.000 gezinnen uit Lokeren, Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate”.

 Nieuwe directeur voor IDM

 De bestaansduurverlenging van IDM gaat meteen gepaard met een wijziging binnen de directie. Huidig directeur Dirk Strubbe gaat op 1 november met pensioen. Danny Verbrugge, die momenteel de taak vervult van adjunct-directeur, volgt hem op.

Danny Verbrugge : “Op 1 november neem ik de fakkel van directeur over van mijn voorganger Dirk Strubbe, die IDM de afgelopen 22 jaar op de kaart heeft gezet en een aantal mooie projecten wist te verwezenlijken. Met volle goesting leg ik de focus verder op een goede en duurzame dienstverlening. Prioritair blijft een correcte afvalophaling aan huis, het inzamelen van meer dan 30 soorten afval op onze recyclageparken en de verdere uitbouw van het beleid rond openbare netheid, met de verdere ontwikkeling van het vuilnisbakkenbeleid en de sluikstortprocedures, o.a. door de inzet van camera’s en de samenwerking met de politiezones. De uitdaging is dit alles te realiseren tegen een aanvaardbare maatschappelijke kost.”

 Danny Verbrugge zal in zijn functie van Adjunct-directeur opgevolgd worden door Peter Cooreman.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio