Bijna 9 op 10 afvalophalers en recyclageparkwachters slachtoffer van agressie

Week van de Afvalophaler & Recyclageparkwachters

 Week van de Afvalophaler & Recyclageparkwachters

Foto: If

Moerbeke-Waas - Van 18 tot 24 november is de week van de afvalophalers geef hen eens een compliment, een ‘goede morgen’ of ‘dank u wel’ is nog steeds gratis.

Recyclageparkwachters en afvalophalers staan dagelijks klaar om ons afval aan te nemen. Toch komt agressie nog te vaak voor. Die agressie is vaker verbaal dan fysiek: zeker één op drie parkwachters of afvalophalers krijgt minstens één keer per week te maken met mensen die hen uitschelden of intimiderende gebaren maken. ‘Onaanvaardbaar’ want deze mensen doen iedere dag, door weer en wind, hun best om andermans huisvuil op te ruimen of in ontvangst te nemen. Dat verdient alleen maar respect.’ Gelukkig is er ook positief nieuws: de meesten krijgen ook regelmatig een compliment.

Schoonste job.

Het werk van de afvalmedewerkers verdient respect en aandacht. Daarom lanceren VVSG en Interafval, met de steun van OVAM en Fost Plus samen de lokale afvalintercommunales voor de vierde keer de Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter. “Recyclageparkwachters en afvalophalers hebben het schoonste beroep ter wereld. Door hun werk raakt elk gezin vlot zijn afval kwijt. Als zij hun job niet kunnen doen, verandert onze omgeving in een stort en valt er niets te recycleren. Campagnes als deze blijven nodig. Al rekenen ze ook op de vriendelijke inborst van de Vlamingen. Een ‘goedemorgen’ of ‘dankuwel’, het kost niets en toont dat het werk gewaardeerd wordt,” aldus Wim Dries, voorzitter van de VVSG.

Ondertussen blijven de gemeenten en afvalintercommunale investeren in de veiligheid en opleiding van hun medewerkers en de vlotte werking van de afvalinzameling.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio