‘Winteravonden’ in de bibliotheek

Moerbeke-Waas - Op donderdag 19 december 2019 ontvangt de bibliotheek van Moerbeke als tweede spreker Olivier Pintelon (politicoloog, kernlid van denktank Minerva, met de lezing naar zijn gelijknamige boek “De strijd om tijd”.

Vroeger was tijd schaars, vandaag is het een wurggreep. Van ploetermoeders tot bumpervaders: voor steeds meer mensen is ‘druk, druk, druk’ het nieuwe normaal. 

Tijdens deze lezing houdt Olivier Pintelon onze werkweek tegen het licht. Is deze nog op maat van tweeverdieners en alleenstaande ouders? Want dat een dag maar vierentwintig uur en een week maar zeven dagen telt, daar valt weinig aan te doen. Maar is het een natuurwet dat het spitsuur van ons leven bestaat uit rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan? Pintelon sprokkelde verhalen, dook in oude geschriften en wierp een blik over de landsgrenzen. Waarom experimenteert men in pakweg Zweden met de 30 urenweek terwijl dat idee hier taboe lijkt? Een inspirerend verhaal over hoe mannen en vrouwen morgen werk, zorg, engagement en me-time kunnen combineren.

Wanneer: donderdag 19 december 2019, om 20u

Waar: Bibliotheek Moerbeke, Statiestraat 4

Inkom: 5 euro

Tickets zijn te verkrijgen aan de balie in de bib, of te reserveren via bib@moerbeke.be of 09/346.79.50.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio