Onthaalmoeder Christelle na 38 jaar op pensioen

Moerbeke-Waas - Na 38 jaar onthaalmoeder te zijn geweest gaat Christelle Van de voorde op pensioen. Zaterdag 08.02 was er een groot feest voorzien waarbij alle kinderen die ze ooit had opgevangen aanwezig waren.

Het begon allemaal bij Guido Schelfhaut, Guido zijn echtgenote had een vaste nachtdienst  en vroegen aan Christelle om overdag op de kinderen te passen. Het bleef er echter niet bij, zo kreeg ze de vraag om ook op Thomas Van Nieuwenhuyse te passen en op een nichtje. Door weer en wind steevast met drie op de fiets werd echter wat veel voor Christelle. 

Ze moest dan ook niet lang nadenken als 'Kind en Gezin' een aanbod deed om bij haar thuiseen opvang op te starten. Hier speelde ze in al die jaren het klaar om 115 kinderen op te vangen. Christelle keek niet op een uur, want als het avondeten klaar was en de ouders hun kind of kinderen nog niet opgehaald hadden, schoven ze gewoon mee aan tafel. Ook zieke kindjes waren steeds welkom, kindjes op school die ziek waren ging zij of haar echtgenoot Joos zelf ophalen.

Een anekdote die bijgebleven is dat waren de eerste woordjes die ze kinderen aanleerde, niet mama en papa maar de namen van de twee Engelse Springer Spaniels Zita en Quiny.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio