Moerbeke past werking gemeentehuis aan omwille van coronavirus

Moerbeke past werking gemeentehuis aan omwille van coronavirus

Foto: if

Moerbeke-Waas - Om het risico op de verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft het gemeentebestuur van Moerbeke op aanbeveling van de Federale Overheid een aantal maatregelen genomen (zie www.moerbeke.be). De burgemeester heeft nu bijkomend beslist om de openingsuren van het gemeentehuis te beperken, al zeker tot 31 maart.

Sinds vorig jaar werkt het gemeente op afspraak, met uitzondering van dinsdagvoormiddag en woensdag tussen 15u30 en 18u45. Met onmiddellijke ingang zal voorlopig ook op dinsdag en woensdag enkel nog op afspraak worden gewerkt. 

“Deze beslissing is een eenvoudige maatregel omdat we toch al vooral op afspraak werken”, motiveert burgemeester Robby De Caluwé de beslissing. “De impact voor de burger is dus minimaal,  maar wel belangrijk omdat tijdens de vrije openingsuren meerdere mensen, van verschillende generaties, samen in de gang wachten. Met deze maatregel willen we zowel onze (kwetsbare) burgers als ons personeel beschermen.”

De maatregel geldt zowel voor het gemeentehuis als voor het sociaal huis. Een afspraak op het gemeentehuis kan online worden gemaakt via www.moerbeke.be/afspraak of telefonisch via 09 346 80 05. Een afspraak bij het sociaal huis kan via sociaalhuis@moerbeke.be of telefonisch op het nummer 09 346 81 61.

“Voor de bibliotheek vragen we om zoveel mogelijk de inleverbus te gebruiken. Wie een nieuw boek nodig heeft, is welkom tijdens de gewone openingsuren, maar we vragen om minstens één meter afstand te houden van zowel personeel als andere bezoekers en vooraf aan het bibliotheekbezoek de handen te gaan wassen in het toilet”, aldus nog De Caluwé.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio