De ludieke actie van KVLV Wachtebeke 'Hang het uit' werd zaterdag op even ludieke wijze afgesloten.

De ludieke actie van KVLV Wachtebeke 'Hang het uit' werd zaterdag op even ludieke wijze afgesloten.

De winnares van de wedstrijd Rita De Bruyne Foto: @Andre Mulders

Wachtebeke - De bedoeling van de actie was iedereen er bewust van te maken om na te denken over energie. Zo vroeg men met deze actie om je droogkast minstens één dag verlof te geven.

Zaterdag was de wekelijkse markt opvallend groen gekleurd door KVLV Wachtebeke. De vrouwen met vaart sloten er hun actie af 'Hang het uit'.

Het draaide om de droogkast,'De energieverbruiker' in een gezin, men vroeg niet om deze naar het containerpark te voeren, of bij het groot vuil te zetten, neen één dag verlof volstond al. Natuurlijk kan je uren palaveren over verbruik maar wist je, dat elke keer je de droogkast niet gebruikt je een halve euro spaart, een gemiddelde droogkast draait makkelijk zo een 3 à 4 keer per week. Op jaarbasis kan je dus zo een 93 euro besparen op je energiefactuur.

Wasgoed dat in de wind werd gedroogd, bespaart je ook strijkwerk, en je wasgoed gaat langer mee. Hardere handdoeken zouden de bloedsomloop stimuleren, wasgoed zou frisserruiken gedroogd in de wind, en er zou geen beter bleekmiddel bestaan voor de witte was dan drogen in de zon. Stoffen zouden ook minder hard krimpen en slijten, dan wanneer ze in de droogkast worden gedroogd. Dit alles konden wij lezen op de folder die de vrouwen van de KVLV verspreidde.

Zoals je in een eerdere berichtgeving kon lezen was er ook een wedstrijd verbonden aan deze actie, je moest de letters zoeken op de waslijnen bij de bestuursleden, en met die letters kon je een zinnetje vormen van drie woorden. Het kon dan ook niet anders dan 'Wind is gratis' uit de bus komen.

67 deelnemers deponeerde hun deelnemingsformulier in de trommel, 66 hadden het juiste antwoord. De hoofdprijs werd gewonnen door Rita De Bruyne, zij won een droogrek, zo kan ze haar was in de wind laten drogen.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio