1912 tot 2012 komt Wachtebeke al over de vloer voor dingen die nergens te vinden zijn.

Staelens-Vervaet 100 jaar

De stichters Louis Vervaet - Ducarmon Foto: Andre Mulders

Wachtebeke - Gisteren zaterdag was het precies honderd jaar geleden dat op de hoek van de Lindestraat-Stationsstraat 'De Sleutel' openging.

Later zou de winkel veranderen in 'Staelens-Vervaet'. Het was Louis Vervaet die samen met zijn echtgenote Ducarmon de winkel opende. De tijd dat er nog met de fiets om gerief moest gereden worden om in te kopen, de vertegenwoordigers en verkopers liepen toen de deur nog plat.

Zij waren een firma die haar eigen fornuizen maakten, ze hadden lassers in dienst, die ze bij weinig werk verhuurde aan andere firma's, zo ontstond Staelens-Vervaet BVBA een firma die nu gevestigd is in het industriepark van Verrebroek, en die heel wat vaklui tewerksteld in de kerncentrale van Doel.

In 1940 was het nog moeilijker, de oorlogsjaren en overal strenge controle door de bezetter... Madeleine Vervaet (meetje) en Maurice Staelens hadden het niet gemakkelijk ...maar de Vervaets waren vindingrijk. Zo was er ene Albert Vervaet (de pruis genoemd) heel vindingrijk, hij beschikte over een camion, in de passagierszetel had hij in insnede gemaakt met daarin een bak verwerkt, waarin hij het aangekochtte materiaal verborg, daarop lag een dekentje en mémé nam plaats op het dekentje en viel er niets op. Menig  keren werd er alzo materiaal aangevoerd voor verkoop in de winkel. De legendarische Madeleine (meetje) heeft ons al enkele jaren verlaten, en sindsdien staat  Mimi (Marie-José Vervaet) er alleen voor...alleen is nu weer niet echt het juiste woord want, bijgestaan door het vaste team Hilde Steenhoudt en Rosita De Fleurquin blijft de winkel draaien.

Voorlopig geen pensioen voor Mimi, zo lang ik me goed voel, gezond blijf en op mijn medewerkers kan blijven rekenen blijf ik verder doen, en blijven de klanten welkom.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio