Toeristisch treintje in provinciaal domein Puyenbroeck voortaan op zonne-energie en groene stroom

© Andre Mulders

© Andre Mulders

© Andre Mulders

© Andre Mulders

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het provinciaal domein stelde gisteren haar nieuw speeltje voor, een toeristisch treintje dat op zonne-energie zal rondrijden..

Andre Mulders

Gedeputeerde Peter Hertog was een fier man toen hij gisteren de aankondiging kon doen van de 'Sunschuttle'. Een treintje dat voortaan het domein zal doorkruisen op zonne-energie en groene stroom. Het eerste en enige exemplaar in België, kondigde de gedeputeerde fier aan.

Als provincie geven wij graag het goede voorbeeld als het op het gebruik van duurzame energie aankomt, daarom ook deze aankoop, zo vertelde Hertog.

Het nieuwe treintje voorzien van zonnepanelen heeft een kostprijs van 297.250 euro en werd ontworpen en geproduceerd door de firma SOIOS uit het Nederlands limburgse Venlo.

De bedoeling is, om alle dieseltreintjes (3 stuks) te vervangen door milieu vriendelijke modellen, volgens Peter Hertog. Het treintje bestaat uit een trekker en twee wagons, het zal aan een snelheid van 15 km per uur door het domein rijden. De topsnelheid ligt hoger, dit treintje kan een snelheid halen van 50 km per uur. Het biedt plaats voor 46 passagiers en is uitgerust om rolstoelgebruikers te vervoeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus