Eric Van Kerkhove onze Wabeekse brandweerman en Jürgen De Witte vertellen

Nieuws uit Detroit

Wachtebeke gekend tot in Detroit Foto: E&J

Wachtebeke - Wachtebeke is nu ook gekend in Detroit, want Eric mocht in naam van de burgemeester en schepenen en in naam van de hele Wachtebeekse bevolking een glasraam overhandigen en de vlag met Catharina van Alexandrië. Voor de rest is het een hel vertelt Eric ons in een mail.

'The municipaliteit of Wachtebeke wants to hand over the flag and glass window of the local community.
We hope this gift Will strengthen de friendly relationship between the fire department of our Commune and the fire department of Detroit.'
Zo had Eric het neergepend in een brief voor de burgemeester van Detroit. Een positieve noot.

'De werkelijkheid is verschrikkelijk', zo vertellen Eric en Jürgen, van slapen is er geen sprake, ieder uur brand er een huis af en moeten ze mee met de plaatselijke 'fireobservers'. De huizen worden in brand gestoken! door de plaatselijke bevolking. Het is onvoorstelbaar wat je hier ziet'. vertellen ze.

'Het is dan een stage, maar wat voor één, gewoon een hel' zo laten beiden ons weten. 'De risico's die genomen worden door de plaatselijke firobservers zijn groot', zo gaat Eric verder. Er is één van de fireobservers door een dak gevallen samen met vijf brandweermannen van Detroit, de balans geen gewonden!, het had echter erger gekund.'


'Nooit zullen we het nog meemaken, maar we zijn zeer trots om naast deze mannen te staan, we zullen er ook alles aan doen om deze waanzin in Detroit te stoppen'. 'Detroit is op dit ogenblik een echte hel', zo laten ze ons weten. 'Om af te sluiten nog een anecdote op onze eerste dag. We waren met bluswerken bezig aan een huis...je gelooft je eigen ogen niet...maar 600 meter verder hadden ze drie andere huizen in brand gestoken. We dachten dat dit uitzondering ging zijn...de waarheid der dingen is..dat we dit al een hele week meemaken. En volgens de plaatselijk brandweermannen is het in het weekend nog erger'.

Tot zover het verhaal van twee brandweermannen op stage in Detroit.

De foto's zijn wat onduidelijk waarvoor onze excuses.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio