Kookhuys Mafrans viert zijn 100ste verjaardag

Kookhuys Mafrans viert zijn 100ste verjaardag

Foto: KM

Leuven - In 1915 start Filip Mafrans een zaak in houten landbouwwerktuigen aan de Blauwe Hoek in Leuven. Tijdens de jaren die volgen maken die plaats voor wasmachines, elektrische huishoudapparaten, keukenbenodigdheden, ... om uit te monden tot wat ze vandaag is: een speciaalzaak in kookgerei in de breedste betekenis van het woord. April wordt dé feestmaand om 100 jaar Kookhuys Mafrans te vieren.

Kookhuys Mafrans in de Diestsestraat is anno 2015 een ‘beleefwinkel’ waar klanten het gevoel hebben dat ze in hun eigen keuken staan.  Met deze woorden bekroonde een jury uit Chicago de winkel met de ‘Global Innovator Award’.  'De organisatie van de winkel geeft klanten het gevoel dat ze in hun eigen keuken staan. De producten worden zeer creatief en op een interactieve manier tentoongesteld', aldus de toenmalige tienkoppige jury.

Kookhuys Mafrans biedt 3 productcategorieën aan: grote elektrische huishoudtoestellen, kleine elektrische huishoudtoestellen en niet-elektrische keukenbenodigdheden. Mafrans kiest bewust niet voor een bepaald prijssegment: zowel studenten als topchefs vinden er hun kookgerei. De klanten van Mafrans hebben één ding gemeen: een passie voor koken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio