Stijladvies in wijk Casablanca

Leuven - Dames uit de wijk Casablanca in Kessel-Lo kregen kleur-, stijl- en kledingadvies met als doel hen op weg te helpen naar een passende job of een diploma.

Het nieuwe project ‘Ensemble’ wil langdurig werkloze vrouwen zelfbewuster en zelfverzekerder laten inspelen op jobaanbiedingen en hun kansen verhogen op een baan.  Perceptie, de eerste indruk, is erg vaak een belangrijk instapmoment bij een sollicitatie.  Ensemble is een Linxplus project en werkt samen met vzw Beeldenstorm, Think Twice en krijgt de steun van de Schoonheidsschool.

Dit nieuw Leuvens project maakt gebruik van duurzame, eco- en budgetvriendelijke oplossingen. Zoals de tweedehands kledingzaken, outletstores, freecycle, swishing, etc. 'Omdat we ervan overtuigd zijn dat net deze vrouwen met een klein budget er veel baat bij hebben, willen we hen op weg helpen naar een job', zegt loopbaanconsulente Sandra Dondeyne.

Deelneemster Kristel Appelt: 'Ik ben een jonge moeder en heb nooit de kans gehad om een diploma te halen.  Ik wil nu een diploma behalen om mijn jobkansen te vergroten. Ondanks alle financiële moeilijkheden hoop ik toch dat ik met dergelijke initiatieven terug de draad zal kunnen oppakken. Er goed uitzien helpt zeker voor het zelfvertrouwen.'

'Eindelijk een initiatief dat mij helpt om goedkoop en toch aantrekkelijk voor de dag te komen. Ik hoop dat dit mij sneller aan een job zal helpen', zegt  Alexandra Diaz Aviles die ook deelnam.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio