’t Spel van OHL gaat Europees

Leuven - De single ’t Spel van OHL is momenteel te horen op heel wat Europese radiostations. Tijd voor een gesprekje met Filip Steeno, oftewel Frère Sourire, de bezieler van het nummer.

Filip Steeno, de drummende OHL-monnik van Abdij Keizersberg, bracht ’t Spel van OHL uit op eigen initiatief.  Hij werkte hiervoor samen met productiefirma ROOM 150.  'De reactie op mijn single was uitermate positief, niet alleen van de supporters, maar ook van het bestuur én de spelers. Ik ben ondertussen zelfs gepromoveerd tot erelid van supportersclub Louvaniste. Regelmatig word ik over het lied aangesproken, ook vanuit het buitenland', zegt Filip Steeno. 

De single werd opgepikt door MF Records.  Dit bedrijf zal de song op de grote Europese radiostations promoten en in de charts proberen te krijgen.  ’t Spel van OHL werd als eerste gedraaid op  BBC Radio 2, toch wel een grote speler op de Europese markt. Ondertussen is het al opgepikt door een 30-tal radiostations waaronder ook een 9-tal uit Zuid-Amerika. 

'Dit is allemaal heel erg spannend, ik ben benieuwd wat er nog allemaal met mijn song gaat gebeuren', zegt Filip Steeno. 

Ondertussen werkt Frère Sourire aan een volgende single: 'Het was de bedoeling om een eigen Vlaamse versie van de bekende rocksong ‘Highway to Hell’ van AC/DC uit te brengen. Jammer genoeg kregen we geen toestemming van de originele uitgeverij van AC/DC.'  Dan maar naar plan B: 'In het najaar zullen we een Vlaamse versie van een andere wereldhit uitbrengen. De eigen tekst en de songtitel zijn al geschreven en ingediend ter goedkeuring. Het nummer zal niet meer in het Leives gezongen worden, maar in het Vlaams-Brabants. Ik werk steeds samen met Wim Claes. Ik schrijf zelf nummers en ken ook voldoende songwriters met wie ik al een akkoord heb om hun songs te bewerken. Het kan zijn dat Frère Sourire de volgende single zelf zal inzingen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio