Inhuldiging muurschildering De Pit en boekentil

Leuven - Leuvens Graffitikunstenaar Vera DinDin fleurde de zijgevel van buurtcentrum De Pit op met een muurschildering die verwijst naar het leven in de buurt. Ook de boekentil is vanaf zaterdag officieel in gebruik genomen.

Buurtcentrum De Pit is al jaren een plaats waar allerlei activiteiten plaatsvinden voor groot en klein: maandelijkse etentjes (potluck), een speelpleinwerking, aperitiefmiddagen voor de buurt, een jaarlijkse barbecue en werkdagen. De Pit is kortom een gekende en gezellige plek waar buren elkaar ontmoeten en waar ideeën en initiatieven kunnen groeien. De idee van een mooie muurschildering op de grote zijgevel leefde al een tijdje en werd dankzij de steun van ‘Kom op voor je wijk’ een feit. Het ontwerp kwam tot stand in samenwerking met de buurtbewoners en andere gebruikers van het centrum.

Graffitikunstenaar Din Din nam de ganse zijgevel onder handen. Er kwam niet zomaar een tekening op de muur, er zit een zekere symboliek in. De sterren verwijzen naar de Leuvense Astronomische Vereniging WEGA en de viooltjes verwijzen naar Violetje, het vioollesgroepje dat samenkomt in De Pit en de muzieknoten verwijzen naar koor Touchement Grave dat De Pit gebruikt als repetitieruimte.  En dan zijn er nog de boeken die uit de pasgeplaatste boekentil waaien en die een weg zoeken naar buurtbewoners die hen willen lezen.

Bieke Verlinden, schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken is trots op dit project: 'De stad Leuven investeert graag in dergelijke projecten die een buurt mooier en aangenamer maken en die mensen dichter bij elkaar brengt.'

Om dit project feestelijk in te huldigen bood het stadsbestuur een receptie aan aan de buurtbewoners.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio