FOTO. Nieuwe boekentil officieel ingehuldigd

Bierbeek - Sinds zondag bevindt zich in de Bergstraat, ter hoogte van huisnummer 43, een boekentil. De bewoners, Ann Laga en Eric Seynaeve, zijn de drijvende krachten achter dit initiatief.

Ann en Eric staken met enkele buurtbewoners de koppen bij elkaar en werkten het idee voor de boekentil uit.  Karel timmerde de til en zondag werd ze gevuld met de eerste boeken.

Hoofdbibliothecaris Stephan Jonckheere huldigde samen met schepen Cil Cuypers en burgemeester Johan Vanhulst de boekenkast in.  "De belangstelling voor boeken is zeer groot in onze gemeente", zegt Stephan Jonckheere.  "Daar waar in Vlaanderen gemiddeld 24 % van de inwoners naar de bib gaat, bezoeken in Bierbeek 33 % van de inwoners regelmatig de bibliotheek. Daarmee zitten we een stuk boven het Vlaamse gemiddelde."

Cil Cuypers, zelf inwoner van de Bergstraat, vindt een buurtcomité heel belangrijk: "Het zorgt voor plezier en vreugde in de straat, dergelijke initiatieven kunnen we alleen maar toejuichen."

Ook burgemeester Johan Vanhulst is blij met deze boekentil: "Deze kleine dingen maken het verschil in een buurt, samenhorigheid is heel belangrijk.'

Bezielster Ann werd meteen ook gekroond tot patrones van dit nieuwe boekenkastje.  "Iedereen mag een boek uit de boekentil nemen en er een ander boek instoppen.  Je kan het gekozen boek hier op het bankje lezen, of thuis in je luie zetel.  Beslis je dan dat je het boek graag wil houden, dan mag dat.  Wie graag een boek in het kastje wil stoppen zonder er eentje uit te nemen, mag dat ook.'

Naast boeken zullen er ook CD's en DVD's in het kastje te vinden zijn. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio