Nicole Broeckx zet zich in voor Rastafarians

Oud-Heverlee - In 2013 trok Nicole Broeckx naar Zuid-Afrika om zich om te scholen tot beoefenaar van de Body Stress Release-techniek. Ze maakte er kennis met een plaatselijke Rastafari-gemeenschap die ze nu vanuit ons land wil helpen

Rastafari of rasta is een levensbeschouwing met wortels in Jamaica. De beweging kent geen officiële centrale leiding en heeft wereldwijd ongeveer een paar miljoen aanhangers. Nicole leerde in 2013 in Knysna de Judah Square-gemeenschap kennen. "Het is een geïsoleerde gemeenschap die vooruit wil in het leven. Ze hebben weinig middelen maar proberen met het geld dat ze hebben een crèche uit te bouwen, waardoor ze werkgelegenheid creëren en ervoor zorgen dat vrouwen makkelijker uit werken kunnen gaan", zegt Nicole Broeckx. "Daarnaast willen de rasta's een gemeentezaal bouwen waarin opleidingen georganiseerd worden, maar waar ook plaats is voor kunst, muziek, cultuur en andere vaardigheden. Zonder hulp van buitenaf is het voor hen onmogelijk om dit gemeenschapshuis te realiseren."  Verder droomt Nicole ervan dat een van de bewoners zich ooit zal bijscholen tot Body Stress Release practitioner. "De interesse is er wel, maar de middelen ontbreken. Ik weet wel dat ik de wereld niet kan veranderen, maar ik wil hen zoveel mogelijk helpen waar ik kan."

Binnenkort trekt Nicole opnieuw naar Zuid-Afrika voor een jaarlijkse BSR-conferentie. In de aanloop naar de conferentie biedt ze BSR aan in Judah Square en ze hoopt tegen dan voldoende middelen bijeengesprokkeld te hebben om haar steentje bij te dragen aan hun projecten.

Nicole organiseert op zondag 17 april om 10 uur een begeleide groepswandeling om geld in te zamelen voor het goede doel. De tocht van 11 km voert je langs de mooiste plekjes van Heverlee Bos en Meerdaalwoud. Minder geoefende wandelaars kunnen na 4 kilometer afhaken vlakbij het vertrekpunt.

Meer info en inschrijven kan via info@bodystressrelease.eu, deelname: € 10 per persoon, www.facebook.com/BSR4You, www.judahsquare.co.za,

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio