Familiegeocache en dorpsbarbecue

Bierbeek - Op zaterdag 18 juni ontvangt de Landelijke Gilde van Lovenjoel de Dorpentoerbus in cc 't Stichelke tijdens haar gezinshappening met geocache en barbecue.

De Dorpentoer is een nationale actie van de Landelijke Gilden om de schoonheid en de leefbaarheid van onze typische plattelandsdorpen onder de aandacht te brengen. Ook Landelijke Gilde Lovenjoel stelde zich kandidaat om de Dorpentoerbus te mogen ontvangen. Op 18 juni organiseren ze een heuse “pop up” gezinshappening.

"Sommigen vroegen zich de afgelopen weken af waarom er vreemde, oranje “Googledruppels” in het straatbeeld verschenen. Dit was uiteraard een eerste aankondiging voor onze geocache", zegt  Jan Verboven. "Enkele bestuursleden werkten een geocache-route uit doorheen Lovenjoel. Er is een kleine toer van 3 km voor de kleinsten. Deze toer is ook toegankelijk met de kinderwagen. Maar er is ook een grotere toer van 6 km voorzien."

 Geocaching is een soort van schattenjacht/zoektocht met GPS-toestellen. "Wij stellen zelf voorgeprogrammeerde GPS-toestellen ter beschikking", zegt  Guy Deschepper.  "Ook mensen, die helemaal niet vertrouwd zijn met deze nieuwe hype, kunnen hieraan deelnemen. Deze geocache is zeer laagdrempelig opgevat. Jong en oud, iedereen is welkom."  Vanaf 11 uur kan er gestart worden aan ’t Stichelke. Vooraf reserveren is wenselijk.

"Daarnaast denken we natuurlijk ook aan onze voetbalfans. Om 15 uur zenden we live de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland uit. En vanaf 17.30 uur kan je de honger stillen door aan te schuiven aan onze BBQ-tafel. Uiteraard moet je je voor de BBQ vooraf inschrijven", zegt Guy Deschepper.  "Doorlopend zullen er voor de kinderen volksspelen zijn en is er een reuze hindernissenparcours. … en uiteraard de gepimpte toerbus.  Kortom een leuke dag samen in Lovenjoel. De slogan van de Landelijke Gilde is dan ook: Samen beleef je meer in Lovenjoel!"

Meer info op www.landelijkegildelovenjoel.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio