Join2bike plant Belgische driekleur op de Stelvio

Leuven / Lubbeek - Van 6 tot 12 juli 2016 trokken de sportievelingen van join2bike opnieuw naar Kaunertal in Tirol voor de Gletscher Challenges. Enkele dagen nadat ze de Kaunertaler Gletscherstraße beklommen, trok het team met 2 gekoppelde trikes de Umbrailpas over en overwon het de Stelvio.

Join2bike is een beweegproject van de vzw Belgian Power, opgericht door drie verpleegkundigen van UZ Leuven, met als doel gezonde recreatieve sportbeoefening te bevorderen, te stimuleren en te coördineren.  Hierbij wordt een maximale integratie van sporters met een fysieke beperking nagestreefd. 

Eerder beklommen deze sportievelingen onder andere al de Mont Ventoux en de Col du Galibier.   Dit jaar stond de Stelvio op het programma.  Er werd maanden getraind en naar deze uitdaging toegeleefd. "Op maandag 11 juli kleurden we de top van de Stelvio Belgisch", zegt Luc Gielen, voorzitter van vzw Belgian Power.  "Beide join2bike triketrains, eentje met 8 en eentje met 10 trikes met andersvaliden en validen, bereikten onder ruime belangstelling via Zwitserlands hoogste bergpas, de Umbrailpas, de top van de Stelvio. De leuze 'alleen ben je waarschijnlijk sneller maar samen komen we zeker verder' kon moeilijker beter kleur gegeven worden. Een bekroning van een jaar lang wekelijks samen trainen. Het bereiken van de top van de Kaunertaler Gletscherstrasse enkele dagen eerder was al een indicatie van de kracht die er schuilt in onze groep. Validen en andersvaliden kunnen samen letterrlijk en figuurlijk onvermoed hoge toppen scheren."

Volgens Luc Gielen is het belangrijk om andersvaliden te overhalen om naar buiten te treden. Vanuit een solidariteitsgedachte kunnen mensen heel wat verzetten en is als het ware geen berg te hoog. Wie interesse heeft in het avontuur van deze sporters kan een kijkje nemen op hun facebookpagina of hun site.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio