'Los van de wereld', het nieuwe boek van Gerda De Rijck

'Los van de wereld', het nieuwe boek van Gerda De Rijck

Foto: Gerda De Rijck

Leuven - Leuvens auteur Gerda De Rijck schreef een boek over opgroeien in armoede en schenkt de opbrengst aan DOMO, een Leuvense organisatie die zich bekommert om kinderarmoede.

Het boek gaat over een jongen die zich uit de marginaliteit weet op te werken tot een respectabele burger, de inspanningen die hij hiervoor moet leveren, de tegenslagen die hij moet overwinnen en de volharding waarvan hij blijk geeft. Hij ontsnapt echter niet aan zijn verleden, het gebrek aan liefde en zorg tijdens zijn kindertijd blijven hem achtervolgen.

"Ik ben een echte Leuvense, geboren en getogen in Leuven", zegt Gerda De Rijck.  "Mijn boek Los van de Wereld speelt zich dan ook grotendeels af in Leuven.  Het gaat over kinderen die opgroeien in marginaliteit.  Op 31 augustus  werd in een tentje in de ‘Blaarmeersen’ in Gent het lijk gevonden van Jordy Brouillard. Achttien jaar. Gestorven van ontbering, ontreddering en eenzaamheid. Wat betekent het voor kinderen die, zoals Jordy en vele anderen, opgroeien in de marginaliteit?  Ik heb in mijn boek geprobeerd om een antwoord te geven op deze vragen."

Los van de wereld is de tweede roman van Gerda De Rijck. In haar debuut Purper beschreef ze de liefde tussen twee oudere mensen. Een onmogelijke liefde tussen Anna en Carlo, die uiteindelijk toch sterker blijkt dan alle praktische bezwaren, religieuze achtergronden en maatschappelijke hindernissen.

Los van de Wereld is te koop bij Barboek, Plato en krantenwinkel Gunther in de Brusselsestraat.  Voor meer info kan je ook de auteur contacteren.
 


 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio