"Met deze jaarlijkse actie proberen we onze leerlingen en de ouders aan te moedigen om op een milieuvriendelijke en verkeersveilige manier naar de school te komen. Het stappen, het trappen of het nemen van de schoolbus naar de school worden extra in de verf gezet", zegt het schoolteam.

Als start van de verkeersweek werd er een “verkeersfilmpje” gelanceerd om de leerlingen extra te motiveren.  Elke leerling die op een verkeersvriendelijke manier op school toekwam, kreeg een stip.   Voor het dragen van helmen en fluohesjes werden er extra stippen uitgedeeld.  "Als onze leerlingen de kaap van 2000 stippen halen, worden ze beloond met een heuse bewegingsdag. Onze kleutervrienden worden beloond met een deugddoend ijsje", zegt directeur Benny Jonckers.

"Dit project wordt niet enkel ondersteund door onze school. Ook de provincie Vlaams-Brabant  en de gemeente Bierbeek dragen meer dan hun steentje bij. Dankzij hen konden we voor € 14.000 materialen aankopen om ons project te realiseren. Zo  konden verkeerskoffers en kleuterfietsjes worden aangekocht om het project te ondersteunen.  Ook een speciale dank aan "Re- cycle".  Zij zorgden dat er fietsen ter beschikking werden gesteld aan onze school."

Is het project ten einde? "Zeer zeker niet! Elke dag opnieuw proberen we onze leerlingen bewust te maken om verkeersveilig en milieuvriendelijk naar onze school te komen. "

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio