VOCALIX - Een nieuwe vocale groep uit Pellenberg

VOCALIX - Een nieuwe vocale groep uit Pellenberg

Foto: Voxalix

Lubbeek - Vier stemmen vonden elkaar en gaan voortaan samen als Vocalix door het leven. Op zondag 25 juni laten ze aan iedereen voor het eerst horen wat ze samen in hun mars hebben.

Vocalix is een vocale groep die nummers brengt in eigen aangepaste arrangementen, voornamelijk a capella maar ook met pianobegeleiding, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie en een privé huiskamerconcert tot zaaloptredens en publieke culturele evenementen.
De groep werd opgericht door Ingrid Tokka (tenor) en Xavier Christiaens (bas) die beiden al een uitgebreide ervaring hebben in het zingen bij vocale groepen (Bob Boon Singers, Just for Fun) en ook als duo optredens verzorgen in het lichtere genre (Mission Impossible, Love Mission, Ingrid en Xavier). Heidi Collet (alt) was zeer geïnteresseerd om de groep vervoegen. Zij heeft jarenlang ervaring met het zingen als jazz-performer (Heidi C Jazz Quartet). En toen kwam Hilde Van Belle (sopraan) de groep vervolledigen. Zij studeert volgend jaar af aan het Lemmens-Instituut en zingt solo in haar eigen zangproject (Secretsofamusician).
Genres zijn onder andere pop, lichte muziek, jazz, rock, ballads, gospel, kerstliederen enz. "We zijn geen popkoor maar een kleine vierkoppige vocale groep waarin elke stem zich zowel mengt als haar eigen partij draagt. De nadruk wordt gelegd op het brengen van kwaliteitsvolle concerten, waarbij de zangers het tempo, de tonaliteit, de dynamiek en samenzang perfect beheersen", zeg Ingrid Tokka.
"We brengen een try-out concert op 25 juni om 15 uur in de kerk van Pellenberg. We verzorgen een programma van 2 uur met een variatie van verschillende genres muziek. Achteraf nodigen we iedereen uit om bij te praten met een door ons aangeboden drankje. Kaarten kosten 7 euro en kunnen besteld worden via mail info@vocalix.be of telefonisch op nr. 0475/ 414541."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio