KanActiefplus viert haar 10-jarig bestaan

KanActiefplus viert haar 10-jarig bestaan

Foto: KAplus

Oud-Heverlee / Leuven - KanActiefplus vzw is de Leuvense sportvereniging waar vrouwen met een borstkankerverleden bouwen aan hun lichamelijke conditie. De vereniging bestaat 10 jaar en viert dat met een Franse avond in zaal De Roosenberg in Oud-Heverlee.

De vereniging is gegroeid uit het revalidatieprogramma KanActief van het UZ Gasthuisberg en is opgestart door Lies Serrien met de steun van de dienst oncologie van het ziekenhuis. De lichamelijke conditie versterken en het zelfvertrouwen herstellen, na een meestal zware behandeling, is het doel van KanActief. KanActiefplus biedt,als vervolg-programma, vrouwen de kans deze heropgebouwde conditie en het herwonnen vertrouwen te onderhouden door wekelijks samen te sporten en te bewegen. Het gedeelde verleden, het huidige plezier en het welbevinden na de inspanning maken voor een groot deel het succes uit van KAplus.
 
De voorbije 10 jaar groeide de vereniging van 30 tot 220 leden. Zeven vrijwilligers zorgen samen met hun voorzitter Lies Serrien voor de werking. Ondertussen is het les-aanbod gegroeid van 1 tot 5 lesuren per week, KAplus-leden kunnen zodoende vrij hun sportmoment kiezen. "Ook gingen we op zoek naar aangepaste sportzalen en kregen hierbij de steun van de gemeente Bierbeek en Oud-Heverlee alsook van de school De Klare Bron in Heverlee", zegt Nadine Thienpont van KAPlus..
 
Naast sportlessen worden ook sociale activiteiten georganiseerd zoals een sinterklaasontbijt, nieuwjaarsreceptie en een jaarlijkse uitstap waar ook niet-sportende leden heel welkom zijn.  "Deelname aan events als de “Race for the Cure” in Antwerpen georganiseerd door Think Pink, en “Levensloop” met als organisator de Stichting tegen kanker is tevens, sinds een aantal jaren, een vaste jaarlijkse activiteit, het onderzoek naar kanker is uiteraard de bezorgdheid van elk lid van onze vereniging."
 
Het  10-jarig bestaan van KAplus willen ze graag vieren met de nodige luister en dit doen ze samen met Rotary Club Leuven-Rotselaar.  Het wordt een Franse avond georganiseerd op zaterdag 14 oktober a.s. in zaal Roosenberg te Oud-Heverlee.

"Onder het motto “French Folies” voorzien we een avondvullend programma met aangepaste muziek en sfeer. Zo zijn er doorlopend hapjes en tapjes te verkijgen, is er een live optreden van Eddy et les Vedettes en zorgt een top DJ voor swingende dansmuziek. We verwelkomen met plezier familie,vrienden, collega’s en sympathisanten van het Franse chanson. De ticket-verkoop is gestart op www.kanactiefplus.be/event.?"

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio