Muziekschool viert 40-jarig bestaan

Muziekschool viert 40-jarig bestaan

Foto: Ann Peeters

Lubbeek - De Lubbeekse Muziekschool, AMW, bestaat dit jaar 40 jaar en viert dat op 16 december met een muzikale avond met optredens.

Op de gemeenteraad van 19 februari 1977 werd, op voorstel van raadslid Maurice Fol, met algemeen akkoord beslist om te starten met muziekonderricht in de gemeente Lubbeek, onder de vorm van een Jeugdmuziekschool.  In september 1977 ging de Jeugdmuziekschool van start onder de vorm van een gemeentelijke vzw. Voorzitter was toen Louis Delport.  De maatschappelijke zetel werd gevestigd op het gemeentehuis van Lubbeek en Karel De Wolf werd aangesteld als directeur (tot einde schooljaar 1984 – 1985).

In de loop der jaren waren de belangrijkste actoren binnen de muziekschool Roger De Houwer, Fernand Jambé en last but not least Harry Doms die een grote bijdrage leverde in de overgang naar een gemeentelijke VZW en een groot aandeel had in het omvormen tot een kwaliteitsvolle muziekschool.

"Het AMW van Lubbeek heeft de ambitie om aan iedereen, maar bijzonder aan de jongeren, een degelijke muzikale opleiding te bieden en hen hierbij te begeleiden door gemotiveerde professionele leerkrachten, zonder nadruk op prestatie en competitie", zegt Gilberte Muls, voorzitter van AMW.  "Daarbij gaat het bij ons enkel om muzikale vorming zonder bijkomende theoretische scholing en op tempo van de leerling. Momenteel telt onze school ongeveer 350 leerlingen."

Dit jaar viert het AMW Lubbeek haar 40-jarig bestaan. Voor deze gelegenheid staat er op 16 december 2017 vanaf 19 uur een heus festival op het programma. Die zaterdagavond wordt zaal Libbeke omgebouwd voor een muzikale avond met leerlingen, leraars en bekende Lubbekenaars, die in het verleden hun muzikale strepen al verdiend hebben. Verwacht een gevarieerde, kwalitatieve, muzikale avond met nostalgische ontmoetingen, veelbelovende talenten en verrassende headliners.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio