N-VA klinkt op het nieuwe jaar

Bierbeek - N-VA Bierbeek liet het Buurthuis vol lopen voor zijn nieuwjaarsreceptie met gastspreker Leuvens kandidaat-burgemeester Lorin Parys. "Een geslaagde aftrap van een bijzonder jaar", zegt voorzitter Arnaud Recko.

Recko had het in zijn speech over de investeringen die Minister Ben Weyts gedaan heeft in Bierbeek (125.408 Euro voor de 1e fase van de fietspaden in de Neervelpsestraat komen uit het fietsfonds van Ben Weyts) en over de constructieve manier waarop N-VA Bierbeek oppositie voert (o.a. in verband met de realisatie van de fietssuggestiestrook in de Bierbeekstraat).  "Deze manier van werken heeft het afgelopen jaar voor veel nieuwe leden gezorgd", zegt Arnaud Recko.  

Er werd even stil gestaan bij het vertrek van Herman Van Autgaerden als bestuurslid van de partij.   "Herman heeft zich meer dan 55 jaar geëngageerd voor onze gemeente en koos er vorig jaar voor om meer tijd door te brengen met zijn familie.  Een keuze waar wij enkel maar respect voor kunnen hebben."

De toekomstplannen voor 2018 werden uit de doeken gedaan: "Prioriteit nummer 1 voor 2018 is om op 14 oktober goed te scoren", zegt Arnaud Recko.  "Momenteel stellen we daarvoor een goede ploeg samen en een sterk, gedragen en duurzaam programma.  De contouren hiervan liggen zo goed als vast, net als de sterkhouders en de eerste plaatsen op de lijst.  Er is nog ruimte voor geëngageerde mensen, maar we zijn al goed bezig." Arnaud Recko zal de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen trekken in oktober.

Vlaams Volksvertegenwoordiger Lorin Parys had het in zijn speech over de verwezelijkingen van het afgelopen jaar in de Vlaamse regering op het vlak van wonen, rechten voor pleegkinderen en de strijd tegen domiciliefraude. Parys is kandidaat-burgemeester in Leuven en hoopt vanaf oktober een nieuwe wind door het Leuvense stadhuis te laten waaien. 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio