Sancta Maria is voorloper op het vlak van innovatief onderwijs

Sancta Maria is voorloper op het vlak van innovatief onderwijs

Foto: SML

Leuven - Reeds geruime tijd wordt in het eerste en tweede jaar van het secundair onderwijs in Sancta Maria Leuven succesvol gewerkt met co-teaching. Vanaf volgend schooljaar wordt dit systeem uitgebreid naar andere jaren en andere vakken.

Bij co-teaching worden, tijdens één lesuur per week, de leerlingen van twee klassen samen begeleid door drie leerkrachten. Eén leraar focust zich op de leerlingen die nood hebben aan extra ondersteuning. De twee andere leerkrachten coachen leerlingen die met minder instructies toch zelfstandig kunnen werken en een derde groep leerlingen probeert volledig op zelfstandige basis de leerstof te verwerken. Als ze daarbij vastlopen, kunnen ze altijd een van de leerkrachten om hulp vragen.

 "Co-teaching maakt differentiatie binnen de klas mogelijk", zegt Willy Lemmens, directeur van Sancta Maria Leuven. "Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, kunnen en durven sneller om hulp vragen.  Ze hoeven niet langer op school te blijven voor aparte inhaallessen: de remediëring gebeurt al in de klas, elke leerling werkt op zijn/haar tempo. Sterke leerlingen binnen het vakgebied voelen zich uitgedaagd, omdat ze minder basis– en meer verdiepingsoefeningen maken. Zo kan elke leerling het beste uit zichzelf halen. Zowel in het eerste als in het tweede jaar passen we voor het vak wiskunde al enkele jaren succesvol co-teaching toe, vanaf volgend schooljaar doen we dat ook voor de vakken Nederlands en Frans."

Leerlingen die in september de stap naar het secundair zetten en graag toelichting krijgen bij dit vernieuwend en uniek studieaanbod, kunnen kennis maken met de school op zaterdag 3 maart 2018 vanaf 14 uur.  In de Ch. Beriotstraat kan dat tot 17 uur, op het Sint-Jacobsplein tot 16 uur.  Om 14 en om 15 uur is er in elke vestiging een infosessie over de werking van de school.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio