Drie mini-ondernemingen van Sint-Pieterscollege geselecteerd voor Beste Ondernemende Klas van Vlaanderen

Belt Foto: Ann Peeters

Leuven - Belt, Kubolux en Fabula strijden woensdag 14 maart, samen met vier andere Vlaams-Brabantse projecten, om een ticket voor de Vlaamse finale. We mogen ervan uitgaan dat er leerlingen met ondernemersbloed zitten in Sint-Pieterscollege.

De drie jonge ondernemingen werden aan het begin van dit schooljaar opgericht onder impuls van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Vlajo is een organisatie die de creativiteit en ondernemerszin bij jongeren wil aanwakkeren. 

Belt brengt een hippe riem op de markt, het hoofdbestanddeel voor hun product: oude autogordels. Hun slogan: Buckle up! Met de opbrengst van hun mini ondersteunen ze ook de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.

Kubolux combineert hout  en ledstrips tot een trendy eco-designlamp geschikt voor elk interieur. Ook zij willen duurzaam ondernemen en steunen met de winst vzw Natuurpunt.

De groep achter Fabula ontwerpt een bordspel voor kinderen van de lagere school, met de bedoeling hun kennis van de  Europese geschiedenis op een ludieke manier te verruimen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio