Hoe kijk je met dronken ogen zonder drank?

Hoe kijk je met dronken ogen zonder drank?

Foto: BDP

Leuven - "Kom en kijk met dronken ogen zonder drank“ is de aandachttrekker om studenten, die deelnemen aan de Kiesweek Ekonomika, bewust te maken van de gevaren en de gevolgen van overmatig drank- en alcoholgebruik op het gezichtsvermogen.

Van maandag  23 tot en met woensdag 25 april palmt vzw Ekonomika de parking van OHL aan de Kardinaal Mercierlaan in voor de jaarlijkse Kiesweek, waarin 15.000 studenten hun vertegenwoordiging kiezen.  Omdat dit evenement steeds gepaard gaat met massa's gratis drank, sloegen de vzw Ekonomika, DRiVE up Safety! en Optiek De Pauw de handen in elkaar om de studenten te sensibiliseren rond hun drankgebruik.  

"Het is onze bedoeling om de deelnemers het dronken gevoel, het diffuus zien en moeilijk kunnen inschatten van de situatie te doen beleven, te ervaren en dus aan de lijve te ondervinden. Echter, zonder een berispende vinger noch moraliserend. Dit doen we met de dronkenmansbrillen", zegt Birgit De Pauw.  "De student zal ervaren wat het effect op het gezichtsvermogen is, wanneer je tussen de 0,7 en 1,0 promille alcohol in het bloed hebt. Dit komt overeen met vier glazen bier. Studenten kunnen de bril testen bij ons in de Tiensestraat 30."

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio