Blijde Inkomststraat twee weken afgesloten

Leuven / Bierbeek - Op maandag 23 april starten de werken aan de Blijde Inkomststraat. Er wordt een fietspad van 2 meter breed aangelegd en het wegdek wordt vernieuwd. De werken verlopen in 2 fases; er wordt een omleiding voorzien.

Een van de drukste fietsassen in Leuven-centrum, de Blijde Inkomststraat, krijgt een nieuw fietspad van twee meter breed. “Dagelijks rijden er bijna 3.000 fietsers”, zegt schepen van openbare werken Dirk Robbeets.  De werken aan de straat starten maandag 23 april en duren tot en met 8 mei.

“Naast een breder fietspad, vernieuwen we ook de  rijbaan,” zegt Robbeets. De aannemer zal het asfalt afschrapen, de putten op gelijke hoogte brengen en nieuw asfalt aanbrengen. “Het is onmogelijk om die werken uit te voeren zonder het verkeer om te leiden. Daarom werkt de aannemer in twee fases en blijft de hinder zo beperkt mogelijk.”

In fase 1 - van 23 tot en met 27 april- wordt er gewerkt tussen de Ravenstraat en de Burgemeesterstraat.  Auto's en fietsers volgen dan de omleiding langs de Burgemeesterstraat, Boogaardenstraat en de Ravenstraat. In de Maria-Theresiastraat is het deel tussen de Bogaardenstraat en de Tiensestraat tijdelijk tweerichtingsverkeer. Daardoor blijft plaatselijk verkeer mogelijk. Het kruispunt van de Blijde-Inkomststraat met de Maria-Theresiastraat wordt afgesloten. 

In fase 2 - van 2 tot en met 8 mei- wordt er gewerkt tussen de Burgemeesterstraat en de Tiensepoort.  Auto's en fietsers volgen een omleiding langs de Tiensevest, de Dagobertstraat en de Burgemeestersstraat. Het kruispunt van de Blijde-Inkomststraat met de Burgemeestersstraat blijft open voor verkeer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio