Meester Jan in de bloemetjes gezet net voor hij met pensioen gaat

Meester Jan in de bloemetjes gezet net voor hij met pensioen gaat

Foto: Ann Lavrysen

Bierbeek - Jan Bex (60) startte op 1 september 1979 als leerkracht in de Sint-Pietersschool in Korbeek-Lo. Naast lesgeven, engageerde meester Jan zich nog op andere vlakken voor de school. Hij begeleidde onder andere 20 jaar lang fietsertjes van en naar de school.

Na 38 jaar lesgeven, mag meester Jan genieten van een welverdiend pensioen. Hij bleef al die jaren dezelfde school trouw en sluit er zijn carrière af als leerkracht van het derde leerjaar. 

Op school werd meester Jan de laatste week van juni meermaals in de bloemetjes gezet. Jan Bex heeft , naast lesgeven, ook 20 jaar lang op vrijwillige basis de fietspool gedaan. Hij pikte 's ochtends de eerste leerlingen op in Bierbeek dorp, vervolgens sloten de fietsers van de Korbeek-Losestraat, Vengerstraat, Oude Baan en Bierbeekstraat aan.  Hij begeleidde ze veilig naar school en wees hen onderweg op de valkuilen in het verkeer.  's Avonds was hij weer van de partij om hen veilig naar huis te begeleiden. Dit initiatief werd zeer erg geapprecieerd door de school, kinderen en ouders.

Tijdens zijn laatste rit werd hij onderweg verrast met extra begeleiders vanuit de gemeente, de ouders van de fiets-poolers, enkele oude fiets-poolers, leden van de ouderraad, gemachtigde opzichters en vrijwilligers van de werkgroep verkeer van de school.  Onderweg kreeg hij nog een privé-applausje van de Fietsersbond en op school zorgden de provincie, ouderraad en ouders voor attenties en een gouden beker. Tenslotte werd meester Jan nog persoonlijk bedankt door burgemeester Johan Vanhulst.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio