Bierbeekse Tennisclub organiseert eerste dubbel- en enkeltornooi

Bierbeek - Nog tot en met 29 juli kan je tennissers aan het werk zien in domein Wilderhof, de thuisbasis van de Bierbeekse Tennisclub. Bijna 300 tennissers schreven zich in voor het In Style Discoveries-tornooi.

Drie jaar geleden bliezen enkele enthousiaste vrijwilligers het tennisgebeuren op domein Wilderhof nieuw leven in.  De Bierbeekse Tennisclub werd opgericht en telde al van bij aanvang een 200-tal leden.  Dit aantal groeit nog steeds, want de tennissport zit in de lift. 

Het bestuur van de Bierbeekse Tennisclub besliste om voor de eerste maal een dubbel- en enkeltornooi te organiseren.  Niet evident in de vakantieperiode en toch schreven zich bijna 300 deelnemers in. Meer dan 150 dubbelspelers nemen het tegen elkaar op en een 140-tal enkelspelers toonden hun kunnen. 

De club focust zich vooral op recreatietennis, maar is sinds kort ook aangesloten bij Tennis Vlaanderen, waardoor ze ook kan deelnemen aan interclubwedstrijden. "Tennis is een sport voor iedereen", zegt voorzitter Bernadette Vrijsen. "Je kan op elke leeftijd tennissen, ik ben zelf ook pas op latere leeftijd begonnen met tennis.  Ieder speelt op zijn niveau.  We hebben ook bekwame trainers in huis, die momenteel aan een zestigtal leden les geven. Wie interesse heeft, mag vrijblijvend langskomen."

Vrijdag werd de avond afgesloten met een barbecue en op zaterdag 28 juli is er een wijnavond.  Zondag 29 juli is de laatste speeldag van het tornooi. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio