Elias Meeus is vijf keer Belgisch Kampioen Zwemmen

Bierbeek - Elias Meeus (15) uit Korbeek-Lo behaalde op het Belgisch Kampioenschap 5 gouden medailles en werd met het aflossingsteam tweede. Het EK lonkt.

Op zijn derde leerde Elias Meeus zwemmen en sindsdien heeft de zwemmicrobe hem te pakken.  Ondertussen doet Elias al zeven jaar aan competitiezwemmen en loopt hij school in Topschool Zwemmen in Wilrijk, waar hij getraind wordt door de Vlaamse Zwemfederatie.  Elis traint er zeven keer per week en de achtste training doet hij bij zijn club Leuven Aquatics.

In de voorbereiding naar het BK Zwemmen trok Elias naar Italië.  Daar werd er twee weken hard getraind, in en naast het zwembad.  Vervolgens kreeg hij nog een voorbereiding van twee weken in Willebroek. Zijn harde werk werd beloond.  Elis Meeus behaalde 5 keer individueel goud in de leeftijdscategorie 15- en 16-jarigen: op de 100 m - 200 m - 400 m - 1 500 m vrije slag en op de 50 m vlinder. Met het aflossingsteam behaalde hij zilver op de 4 x 100 m crawl. 

De toekomst ziet er goed uit.  Zijn grote droom is volgend jaar deelnemen aan het European Youth Olympic Festival en daarna het EJK, het EK, WK en de Olympische Spelen.  Wij duimen mee. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio