Rise & Shine: speeddaten met rolmodellen

Rise & Shine: speeddaten met rolmodellen

Foto: Curieus if

Leuven - Op de Rise & Shine talentenbeurs kunnen jongeren speeddaten met mensen die uitblinken in hun vak. Ze mogen hen de kleren van het lijf vragen en zo ontdekken waar hun interesses liggen.

Curieus brengt op zaterdag 22 september jongeren en professionals samen voor een speeddate. Wil je graag in gesprek gaan met een meubelmaker, verpleegkundige, journalist, sociaal werker, hartchirurg, acteur, leerkracht of dokter, rep je dan om 11 uur naar de Rise & Shine talentenbeurs Hal 5.

Curieus: "We willen jongeren de kans geven deze toppers (m/v/x) te ontmoeten, met hen te praten, het vuur over hun vak te laten overslaan, te horen welke drempels ze moesten overwinnen om te staan waar ze nu staan, hoe ze vielen en weer opstonden … Meer dan een jobbeurs is het een talentenbeurs. Meer dan eenrichtingsverkeer een kruispunt van ontmoetingen. Een plek waar wilde toekomstdromen niet weggelachen worden, maar gevoed worden. Een plek waar jonge gasten niet te horen krijgen welke studierichtingen ‘te hoog gegrepen zijn’, maar waar talent een boost krijgt."

Volgende mensen zullen al zeker aanwezig zijn: Mustafa Kör, Baki Topal, Mariame Keita, Tunde Adefioye, Mohamed Ridouani, Birsen Taspinar, Yassine El Mahmoudi, Jeroen Van Gilse, Hans Geyens, Sandra Dondeyne en Esther De Vos.

De talentenbeurs is onderdeel van het programma Gelijkheid on Tour.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio