Doorheen de geschiedenis leed Bierbeek onder verschrikkelijke oorlogsellende. In 1914 werden deelgemeenten Korbeek-Lo en Lovenjoel zwaar getroffen bij de inval en de ‘Brand van Leuven’. Er vielen meer dan 30 doden. In 1916 werden 64 jongens uit Opvelp opgepakt voor verplichte tewerkstelling in Duitsland.

Op vrijdag 19 oktober werd een nieuw boek 'Bierbeek 1914-1918 – belevenissen van mensen uit Bierbeek, Haasrode, Korbeek-Lo, Lovenjoel en Opvelp' voorgesteld. Een boek van meer dan 250 blz. en talloze foto's. Het boek wordt te koop aangeboden aan 30 euro in Delhaize Lovenjoel, Louis Delhaize Bierbeek Centrum,  Krantenwinkel Sofie Korbeek-Lo en aan de balie van cc de borre. Samen met het boek wordt ook de website www.bierbeek1418.be vernieuwd.

Diezelfde avond opende ook een afsluitende tentoonstelling 'Onze dorpen 1914-1918'. De tentoonstelling loopt nog tot zondag 28 oktober.

Tot slot van deze herdenking zal de gemeente Bierbeek op zondag 11 november een nieuw vredesmonument inhuldigen in Korbeek-Lo (hoek Tiensesteenweg – Ridderstraat). 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio