De aanloop naar de Warmste Week

De aanloop naar de Warmste Week

Foto: Ann Peeters

Bierbeek - Van 18 tot en met 24 december is Domein Puyenbroeck de place to be voor de Warmste Week. Alle lokale evenementen worden op het einde van die week afgesloten en de centen worden geteld. In Bierbeek staan er heel wat evenementen gepland die geld in het laatje moeten brengen. Hier een greep uit het aanbod.

Op maandag 17 december  wordt er om 19 uur in de gemeenteraadszaal heel wat geveild, o.a. een verjaardagfeest met springkastelen en lasershoot in de sporthal, een film in de theaterzaal, een  kleedkamerconcert van Yevgueni, de burgemeester die bij je thuis pannenkoeken komt bakken, schepen Hilde Van der Putten strijkt voor je, je voicemail laten inspreken door Raf Walschaerts, een workshop pizza of brood bakken,
het exclusief bijwonen van opnames van Dagelijkse Kost,… Alle kavels vind je hier. Je kan de veilig ook live volgen en bieden via Facebook, daarvoor kijk je vanaf 19 uur hier

Op dinsdag 18 december staat de West-Vlaamse popband Het Zesde Metaal om 20 uur op de planken in cc de borre.  Er zijn nog een vijftigtal tickets beschikbaar.  De opbrengst gaat naar Te Gek! Kaartjes zijn hier nog te koop. 

Op woensdag 19 december kan je om 20 uur in de sporthal van cc de borre deelnemen aan een uurtje Feel Good Dance. Samen met vriendinnen bewegen ten voordele van vzw Amber, zegt je dat iets, kijk dan hier.  Er is doorlopend dessertenbuffet. 

Op donderdag 20 december loop of wandel je om 19 uur door ongeziene ruimtes van o.a. cc de borre, het gemeentehuis, de voetbalkantine en D'store tijdens de Urban Trail. Diverse verenigingen bieden er lekkers aan voor het goede doel. Inschrijven kan hier.

Alle kleuters,kinderen, juffen, meesters en de ouderraad van de Gemeentelijke Basisschool 't Klavertje slaan de handen in elkaar voor Villa Rozerood. Ze bakken op woensdag 19 en donderdag 20 december koekjes en wafels, verpakken ze in een mooi papiertje en verkopen deze aan de schoolpoort(en).

Op zaterdag 22 december organiseert fanfare Kunst & Vermaak om 20 uur  een kerstconcert in de kerk van Lovenjoel. De opbrengst gaat naar Stichting Delacroix. (uitverkocht)

Op zaterdag 29 december organiseert Landelijke Gilde Lovenjoel  aan de kerk tussen 18 en 23 uur een winterpetanque ten voordele van Crohn Colitis Ulcerosa. 

De hele week worden er kleurrijke sokken verkocht voor het goede doel, hier vind je meer info.  

Koninklijke Harmonie Sint-Hilarius verkoopt nog de hele week zelfgemaakte kroketten.

Bij apotheek Els Cuppens, Stationstraat 21 Lovenjoel, kan je de hele week originele, zelfgemaakte wenskaarten en zelfgebakken speculaas kopen ten voordele van Ave Regina in Lovenjoel. 

Er zijn ook tal van individuele acties, zo laten Jan Roels en Karl Bogaert zich sponsoren tijdens de Meerdaalwoudtrail, gaat Babysitbierbeek babysitten voor vzw Panal, Françoise Chevalier geeft bijles Frans en doet vertalingen ten voordele van straathonden in Spanje,  ... teveel om op te noemen.

Alle acties vind je hier.

Dat Bierbekenaren een warm hart hebben, is geweten. Vorig jaar bracht de Warmste Week in onze gemeente  maar liefst 43 661,54 euro op voor het goede doel. Doen we dit jaar beter?

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio