Lubbeekse leerlingen besparen 3 240 000 liter water

Foto: Gemeente Lubbeek

Lubbeek - Vrijdag 22 maart was het Wereldwaterdag . Dit jaar richtte de actie zich op de impact van de kledingindustrie op water.

Om één T-Shirt te produceren is er 2700 liter water nodig. “ Als je weet dat er vandaag nog steeds 1 op 10 mensen geen schoon drinkbaar water heeft, dan kan je beter kleding hergebruiken dan onnodig produceren”, zegt Ingrid De Roo, communicatie verantwoordelijke van Kringwinkel ViTeS.
In Lubbeek denken ze er net hetzelfde over. Vanuit dit idee riep de gemeente de leerkrachten en de kinderen van alle Lubbeekse scholen op  om een actie uit te werken in het kader van de wereldwaterdag. "Deze actie kadert in onze voortdurende bekommernis om milieu en klimaat, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn", zegt schepen van onderwijs An Wouters.  "Daarom riepen we alle kinderen van de 5 Lubbeekse basisscholen op om een gedragen T-shirt te geven aan De Kringwinkel, die dan voor het hergebruik kan zorgen"

“Concreet betekent dit dat er op 22 maart in het totaal 1200 T-shirts door de leerlingen overhandigd werden aan de kringwinkel. Dit staat voor een besparing van 3 240 000 liter water.”, zegt Ingrid.

184 leerlingen van de zesde leerjaren brachten alle de T-shirts met de fiets naar het gemeentehuis in Lubbeek. Dré Co², de klimaatfiguur van de scholen, de schepen van onderwijs en Ingrid van De Kringwinkel namen de T-shirts in ontvangst en kaderden de inzameling nog eens voor de leerlingen.
 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio