Bedankt om niets…uit je auto te gooien

Bedankt om niets…uit je auto te gooien

Foto: Morrec

Leuven - Een Mooimakers-team is vrijdagnamiddag 10 mei en maandag 13 mei 2019 aanwezig op parking van de E40 richting Brussel, ter hoogte van het Texaco tankstation, om automobilisten aan te sporen om niets uit de wagen te gooien.

De gemiddelde Vlaamse automobilist luistert naar de radio, kijkt een beetje rond of slaat een praatje met een passagier. Veel actiefs lijken we niet te doen tijdens het autorijden en net daarom bedankt Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstorten, de Vlaamse autobestuurders. Met de nieuwe campagne ‘BEDANKT OM NIETS uit je auto te gooien’, die deze week overal opduikt langs Vlaamse snelwegen, moedigt Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstorten, automobilisten aan om letterlijk te niksen in de wagen en zo dus ook geen zwerfafval achter te laten.

Vrijdagnamiddag staat er dan ook voor de tweede keer deze week een actieteam van Mooimakers klaar ter hoogte van Heverlee om de automobilisten massaal te bedanken. Dat doen ze door geurboompjes en afvalzakjes uit te delen ter hoogte van het Texaco tankstation op de E40 richting Brussel.

Maandag 13 mei is het activatieteam nog een laatste keer te vinden op diezelfde snelweg. Op de boompjes die het Mooimakersteam uitdeelt, staat de oproep om mensen aan te sporen niets uit de auto te gooien. Het herbruikbare afvalzakje biedt dan weer een ecologische oplossing om je afval ergens kwijt te kunnen in je wagen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio