Op weg naar een echt Bierbeeks bier, met inspraak van inwoners en bezoekers

Op weg naar een echt Bierbeeks bier, met inspraak van inwoners en bezoekers

Foto: if

Bierbeek - Met steun van Europa wordt er in Bierbeek een echte dorpsbrouwerij opgestart, met als bedoeling om minstens 4 Bierbeekse bieren op de markt te brengen. Deze bieren worden niet zomaar in de markt gezet, er wordt gestreefd naar maximale betrokkenheid van en gedragenheid door de Bierbeekse bevolking, horeca, verenigingen,… Met het Bierbeeks bier willen ze een bier op de markt brengen dat gedragen wordt door een hele gemeenschap. ‘ons dorp – ons bier’.

Op dit moment werken 7 amateurbrouwers aan een eerste Bier, een blond ‘speciaalbier’. En uiteraard is ook hierbij de inbreng en gedragenheid van de bevolking van wezenlijk belang.

Vandaar dat er een gratis proefmoment ‘Bierbeeks bier’ wordt georganiseerd tijdens de seizoensopening van de borre, op zondag 15 september vanaf 13u. Alle deelnemers kunnen 3 varianten van het Bierbeekse-speciaalbier-in-ontwikkeling proeven en beoordelen. Op basis van deze test wordt dan verder gewerkt met de meest geapprecieerde variant.  Voor de bierproeverij werd een mooie retro stand met tap gebouwd en ook de silo, die nu aan druk Bierbeeks kruispunt staat, wordt naast de stand gezet. Ook de houten bakken van de dorpsbrouwerij gaan mee met de stand. Met deze stand zijn er overigens nog leuke plannen voor de toekomst.

Iedereen welkom dus op de bierproeverij tijdens Borre Appetit, zondag 15 september vanaf 13 uur, onder een stralende zon om en in de borre.

Borre Appetit is meer dan bierproeven alleen
Het is de seizoensopening van de Bierbeekse vrijetijdsdiensten en de verenigingen. Want ook voor het seizoen 2019-2020  presenteren zij een rijkelijk gevuld activiteitenbanket. Een heerlijk en divers buffet van cursussen, initiaties, voorstellingen, workshops, beurzen, bezoeken, lezingen, lessenreeksen, demonstraties, publieksactiviteiten, feesten, creatieve uitdagingen en nog zoveel meer. In dit uitgebreide assortiment aan vrijetijdsactiviteiten is zeker iets de jou zal smaken.

"Tijdens BORRE APPETIT dienen we een deel van het aanbod voor u op, in en om de borre. We serveren een aperitiefje van verschillende activiteiten en laten je mee proeven van al de sportieve, speelse en culturele lekkernijen die je in Bierbeek kan beleven", zegt Cultuurbeleidscoördinator Dieter Vranckx.

Reserveer ter plaatse voor rondleidingen en rondritten
Alle activiteiten zijn gratis en heel de namiddag, zonder reservatie, vrij toegankelijk (in -en uitlopen en proeven zonder problemen). Alleen voor een blik achter de schermen van het cultuurcentrum (ook voor kinderen!) en voor de rondleidingen met paard en kar kan je de dag zelf, vanaf 13u, een van de plaatsjes reserveren.

Gratis voorstelling voor de fijnproevers
Ben je een echte fijnproever, dan hoeft dit proeffestijn niet te stoppen om 17u. 
Je kan nagenieten van deze smaakvolle dag met de interactieve improvisatievoorstelling 'de Weerwolven van Wakkerdam' (12+) door SWAAJP, een combinatie van improvisatietheater en het alom bekende gezelschapsspel.' 

Deze voorstelling wordt gratis aangeboden in het kader van Borre Appetit. 
Reservatie kan op voorhand via: Webwinkel cc de borre: tickets Weerwolven
Of de dag zelf aan de infostand, zolang de voorraad strekt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio